Multivitamin Daily Care

Multivitamin med lättupptagliga vitaminer och mineraler i väl avvägda doser, endast en tablett täcker mer än 100% av det dagliga rekommenderade intaget. Innehåller kelaterade eller fruktsyrebundna mineraler vilket säkerställer ett effektivt upptag. Dagligt tillskott för ett hälsosamt aktivt liv.

 

B-complex Plus

B-vitaminer i all ära, kombination med 8 vitaminer från B-komplex med tillsatt zink och vitamin C. B-vitaminer har många funktioner i kroppen. Stress och hård träning tar död på B-vitaminer. Hår, hud, muskler, blodet och energiproduktionen är beroende av dessa vitaminer. Dagligt tillskott för ett hälsosamt aktivt liv.

 

Potassium-Magnesium

Lättupptagligt för musklerna aminosyrebundet magnesium och kalium. Myomineral - kombination av muskelökande mineraler som reglerar muskelsammandragningar under fysisk ansträgning, och kroppens nervfunktioner. Dagligt tillskott för ett hälsosamt aktivt liv.

 

ZMA

Zink, magnesium och B6 förbrukas snabbt vid hård träning och brister på någon av dessa är vanlig bland aktivt tränande personer, speciellt idrottare. I många fall är det manliga könshormonet som spelar en avgörande roll när det gäller prestations ökningar, tillväxt av muskelmassan och återhämtningen. Intag av denna formula effektiviserar aktiviteten av det manliga könshormonet i kroppen.

 

Active marin Omega-3

För kroppen livsnödvändiga fettsyror från fiskolja. De hälsobringande egenskaperna av fiskolja kommer från två fettsyror – DHA och EPA. Understödjer musklerna, hjärnan och det mentala välbefinnandet. Om du tränar hårt eller/och håller strikt diet kan ett lågt eller inget intag av fiskolja/fet fisk vara en begränsad faktor till dina mål. Dagligt tillskott för ett hälsosamt aktivt liv.

Q-10

Q10 är en naturlig del av kroppens andningskedja där energin från det vi äter omvandlas till muskelenergi (ATP). När vi blir äldre minskar de naturliga mängderna Q10 i kroppen och ett tillskott kan då vara till hjälp. Q10 är också en mycket effektiv antioxidant som skyddar kroppen celler. Du som tränar har nytta av Q10 eftersom det kan öka energiproduktionen under träning vilket möjliggör längre och mer intensiva träningspass.

Ett problem med Q10 i kosttillskottsform har varit den relativt dåliga biotillgängligheten för Q10 i vanlig kapsel eller tablettform. De NYA Q10 liqui-kapslarna från SELF med Flytande Q10 möjliggör effektivt upptag redan i tolvfingertarmen och ger en överlägsen biotillgänglighet jämför med andra Q10 produkter.

 

Vitamin D

Vitamin-D3 (kolekalciferol) som är den aktiva formen av D-vitamin är i själva verket ett hormon som bildas när huden exponeras för ultraviolett strålning. D-vitamin har en mängd fysiologiska effekter i kroppen. Mest känt är D-vitamin för att det ökar upptaget av kalcium och stärker skelettet.

 

Zink

För dig som tränar är zink ett av det absolut viktigaste mineral, och det som flesta tränande lider brist på. Innehåller kelaterat zink, bundet till organisk syra för att underlätta mineraltransporten vilket möjliggör ett bättre upptag av zink. Dagligt tillskott för ett hälsosamt aktivt liv. 30 mg zinkaspartate per tablett.

 

Betasol

Förutom en fräschare solbränna ges intrycket av en mer levande nyans i huden. Betakaroten är ett av de naturliga färgämnen som finns i grönsaker och frukter. Formulan innehåller högkoncentrerad betakaroten och fruktextrakt som håller försvaret mot de fria radikalerna i topp. Stress, modern livsstil och rökig miljö sätter sina spår i huden.
Antioxidanter fungerar som ett skydd mot hudens celler inifrån. Betakaroten understödjer hudens gulbruna nyans under solen.